perjantai 29. huhtikuuta 2016

Canadian Museum for Human Rights


"The Museum is standing on guard for the rights of global citizens."
- Sangeetha Nair


Yksi Winnipegin tärkeimmistä kohteista on kaupungin ihmisoikeuksille omistettu museo. Museo sijaitsee The Forksissa. Se on yksi Winnipegin tärkeimmistä maamerkeistä ja kaupunkilaiset ovat siitä hyvin ylpeitä. Kävimme katsomassa museota torstaina 28.4. hostperheemme vanhimman pojan kanssa. Mukaan tuli myös Tilda ja Isa toisesta hostperheestä.



Canadian Museum for Human Rights on suuri rakennus, jossa on seitsemän eri kerrosta. Jokainen kerros on omistettu eri tavalla ihmisoikeuksille. Rakennuksesta löytyy sitten vielä lasihissi, joka vie The Tower of Hope- nimiselle tasanteelle, josta näkee Winnipegin kauniista.



Museoon kannattaa mennä riittävän ajan kanssa ja kirkkaana päivänä. Torstaina aurinko paistoi kauniista ja menimme heti aamusta katsomaan museota, jotta aikaa olisi riittävästi. Koko museon kiertämiseen meillä meni 2,5-3 tuntia, emmekä edes tutkineet jokaista osiota kovin tarkkaan.



Museo oli mielenkiintoinen ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Itse pidin kaikista mielenkiintoisimpana holokaustista kertovaa kerrosta, se herätti kyllä itsessäkin ajatuksia.

Kiinnostuneille löytyy lisää tietoa osoitteesta: humanrights.ca/




"All human beings are born free and equal in dignity and rights."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti