sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Skills Manitoba

Torstaina 14.4. menimme Red River Collegeen katsomaan vuosittaisia Skills Manitoba kisoja. Siellä ammattikoululaiset kilpailevat melkein jokaisella alalla mitä mahdollista: hiusten muotoilu, leipominen, autonkorjaus, kynsien muotoilu, ihonhoito, fashion technology.... 

Skills- kisoja on järjestetty jo vuodesta 1998 alkaen, ne ovat jokavuotiset ja jokaisessa osavaltiossa on omat Skills- kisansa, joiden voittajat sitten kilpailevat keskenään Skills Canada National- kisassa. Skills Canada National- kisan voittajat voivat sitten muodostaa Team Canadan ja mennä kilpailemaan World Skills- kisaan. Kyse ei siis ollut mistään pienestä jutusta.

Kisat alkoivat klo 9 ja jatkuivat pitkälle iltapäivään palkintojen jakoon saakka. Me olimme katsomassa Bridal hair styling- osion, jonka jälkeen koulupäivämme päättyi. Valitettavasti tyttö meidän luokaltamme ei sijoittunut kategoriassaan voittajaksi.

Skilss- kisan suurin tarkoitus kuitenkin on ylistää kädentaitoja ja levittää tietoa koko kansalle, siitä kuinka tärkeää kädentaidot ja teknologia on. Skills- kisat järjestetään kokonaan vapaaehtoistyönä, siihen kuitenkin joka vuosi valitaan lautakunta päättämään miten kisat järjestetään. 

Nettisivulta http://www.skillsmanitoba.ca/ saa enemmän tietoa kyseisestä tapahtumasta. Oli todella mukavaa nähdä tapahtuma. Suomessakin järjestettävä Taitajat- kisa on Suomen Skills- kisa. Suomestakin on siis mahdollisuus päästä World Skills- kisaan!










Bridal Hair Styling- kisan lopputuloksia.


Tässä myös lopuksi kuva Color Melt- demon lopputuloksesta, jonka lupasin teille näyttää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti