tiistai 19. huhtikuuta 2016

The wonderful world of clippers...and stuff!

Maanantaina 18.4. meille tuli MITT:n vanhoja oppilaita näyttämään meille miesten hiustenleikkuu ja parranajo- demon. Päivä oli todella mielenkiintoinen ja siitä sai kyllä uutta intoa ja fiilistä omiin miesten hiustenleikkauksiin. 



Kävimme ensin läpi hiustenleikkuukoneiden (eli clippereiden) historiaa. Puhuimme paljon mitkä ovat suosittuja brändejä Kanadassa (Andis, Wahl ja Oster) ja minkälaisia moottoreita eri hiustenleikkuukoneissa on. Moottoreita on kolmenlaisia: Rotary, Magnetic ja Pivot. Eri moottoreilla oli omat hyötynsä ja haittansa, esimerkiksi magneettimoottori on hyvin nopea, mutta kuumenee pitkässä käytössä. Suomessa suosituin malli on Rotary, koska niitä saa langattomina ja ne ovat nopeudessaan ja voimakkuudessaan keskitasoa, sekä ovat hyvin luotettavia.

Kävimme myös perusteellisesti läpi hiustenleikkuukoneiden, saksien ja kampojen huoltoa. Joka leikkauksen jälkeen koneet tulisi putsata hiuksista, desinfioida ja öljytä. Kammat ja sakset tulee myös joka leikkauksen jälkeen desinfioida. Oli todella mukavaa saada hyvin perusteellista ja tarkkaa tietoa hiustenleikkuukoneista ja oli ihana nähdä, kun joku on todella innostunut omasta alastaan ja osaamisestaan.



Teorian jälkeen meille näytettiin hiustenleikkaus- demo. Asiakkaalle tehtiin voimakas skinfade-häivytys, käyttäen monia eri talloja ja kampaa hyödyksi. Päältä jätettiin pitkäksi jotta asiakas voi kammata hiuksensa joko taaksepäin tai sivulle. Tällainen leikkaus onkin nyt hyvin muotia ja erittäin old school- tyyppiä. Leikkauksesta tuli mielestäni erittäin hieno ja olikin taidokkaasti tehty. 



Skin fade- häivytykseen tehtiin mallilinjat, joiden mukaan hiusta sitten lähdettiin häivyttämään.



Valmis lopputulos! Mielestäni erittäin hieno.

Kaiken kaikkiaan oli todella mukava ja antoisa päivä, oli ihanaa saada tarkempaa tietoa hiustenleikkuukoneista ja nähdä skin fade- häivytyksen tekoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti