keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Ensimmäiset päivät Kanadassa

Ensimmäiset päivät Kanadassa ovat menneet kuin hujauksessa. On ollut paljon tekemistä ja paljon on vielä edessä! Olen ollut kokoajan todella innoissani ja on mukava tutustua erilaiseen kulttuuriin.

Sunnuntaina kävimme perheemme kanssa aamupalalla paikallisessa IKEA:ssa, pieni pala Ruotsia Kanadassa siis. IKEA:ssa oli tismalleen samat tuotteet ja showroomit kuin Suomen IKEA:ssa. Kävimme sen jälkeen pikaseisti Walmartissa ostamassa muutamia tarpeellisia asioita. Walmart ei oikeastaan edes erotu mielestäni suuresta Prismasta tai K-Citymarketista. Täällä on niin paljon samanlaisia asioita kuin Suomessa. 

Menimme sen jälkeen Polo Parkiin mikä on Winnipegin suurin kauppakeskus.Täällä on niin paljon eri liikkeitä mitä Suomessa ei ole: Victoria's Secret, American Eagle Outfitters, Urban Outfitters, Lulu Lemon.... Vietimme kauppakeskuksessa melkein koko päivän, mutta päätimme tulla myöhemmin vielä paremmalla ajalla...

Maanantaina meille oli sovittu kiertoajelu Winnipegin keskustaan, eli downtowniin ja The Forksin alueelle. Meitä opasti Homestay- ohjelman vetäjä ja englanninkielen ohjelman vetäjä. The Forksin alue oli niin kaunista ja siellä oli paljon ravintoloita missä päätimme käydä. Winnipegistä löytyi myös pieni Chinatown. Suurimmassa osassa Winnipegia talot ovat todella uusia ja varsinkin virastot ovat hyvin laatikkomaisia. Esimerkiksi pankkia ja jotakin muuta virastorakennusta voi olla todella vaikea erottaa toisistaan. Mutta The Forksin alue oli todella kaunis, siellä oli vanhaa arkkitehtuuria ja kauniita rakennuksia. Winnipeg näyttäytyi siellä ihan erilailla kuin kotimme alueella tai collegen alueella. 







Maanantain kiertoajelun jälkeen menimme vielä tunnille. Meidän tuntimme on iltakoulua, eli maanantaista perjantaihin 15:30-21:30. Maanantaina tunnilla kävimme aluksi pidennystekniikoita, toinen tekniikoista oli tuntematon ja toista olin kokeillut Suomessa. Teimme ensin micro-ring weaft pidennyksen ja sitten kokeilimme kylmäkeratiinisinettipidennystä. Teimme harjoitukset harjoituspäihin. Iltapäivästä harjoittelemille blow-dry kiharoita puolipitkään hiukseen.









Tiistaina kävimme aamupäivästä hostäitimme kanssa Costcossa, jonka jälkeen menimme kouluun. Koulussa teimme koko päivän raitoja ja iltapäivästä meille näytettiin Colormelt-demo Pravanan suoraväreillä. Täällä tiiliskiviositusta kutsutaan "bricklay"-nimellä. Myös erikokoisille poimituille raidoille on omat nimensä: twilight, thin, mediun, thick.. Teimme siis puolipään raidoituksen bricklay tekniikalla twilightraidoilla, otsahiuksen teimme poimimalla ohuita palkkiraitoja.






Colormelt-demo oli todella hidas, ja tekniikan oisi voinut tehdä paljon nopeammin. Saamme vasta tänään kuvia lopputuloksesta, sillä he jäivät vielä kuivaamaan hiusta, kun pääsimme kotiin. Kun he levittivät väriä todella ohuihin osioihin, joka värin jälkeen laitettiin tuorekelmupala osioiden väliin. Suomessa en uskoisi, että asiakas olisi valmis maksamaan niin pitkästä työstä suurta summaa. Varsinkin, kun kyseessä oli suoraväri, joka tulee lähtemään nopeasti pois.




Koulussa on ollut todella mukavaa. Opettaja ja kaikki oppilaat ovat olleet innoissaan meistä ja halunnut tutustua meihin. On ollut todella mukavaa ja on ihanaa oppia uusia työtapoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti