torstai 21. huhtikuuta 2016

Parturi-kampaamot Kanadassa

Kanadassa on kampaamoja ja partureita todella paljon. Muutaman korttelin säteellä saattaa olla 4-5 kampaamoa tai parturia. Kilpailu täällä on todella kovaa ja jos haluaa pysyä alalla mukana tulee liikkeen joko erikoistua tai muuten erottua massasta. Liikkeet ovat yleensä todella isoja ja työ on yleensä palkkatyötä, myös tuolinvuokrausta löytyy. Suomessa liikkeet ovat yleensä 1-2 henkilön mikroyrityksiä, kun taas täällä liikkeissä on todella paljon työntekijöitä.'

Perinteiset parturit eli barbershopit ovat nostaneet päätään Winnipegin katukuvassa. Melkein joka kulmasta löytyy barbershop ja ammattitaitoa miestenhiustenleikkauksissa pidetään erittäin tärkeänä. Jopa suuressa kampaamossa missä kävimme oli erikseen barbershop nurkkaus. Suomessakin tämän parturimoiden arvostuksen kasvun huomaa; M-ROOM (www.mroom.com/fi) ketjuliike on saapunut Yhdysvalloista luoksemme ja sen kilpailijaksi on noussut Groom- ketjuliike (www.groom.fi).

Ensimmäisen kosketuksen Kanadalaisiin parturi-kampaamoihin saimme reissun toisena päivänä, kun kävimme paikallisessa ostoskeskuksessa Polo Parkissa. Polo Parkista löytyi barbershop nimeltä Tommy Gun's Original Barbershop. Liike kunnioittaa old school- tyyliä ja haluaa tuoda ilmoilla ennenvanhaan olleita barbershopeja. Tommy Gun's Original Barbershop ottaa vastaan miehiä vain suoraan ovelta, ajanvarausta ei ole. Liikkeen edestä löytyy tablettitietokone, johon pitää kirjautua, jotta pääsee jonottamaan leikkausta tai/ja parranajoa. Osoitteesta tommyguns.com/ löytyy liikkeestä lisää tietoa!

"Tommy Gun's is for men and boys, any age, every age. Come discover the best grooming experience you've ever had."






Toinen kosketuksemme barbershopeihin oli vieläkin perinteisempi Toni's Barber Shop, jonka yleisilme on rustiikkisen rouhea ja ihanan old school. Toni's Barber Shop ei esitä muuta kuin mitä se on: rehellinen vanhanajan parturimo. Liikkeestä löytyy neljä paikkaa, jotka on rajattu toisistaan, jolloin on mukavampi asiakkaan kanssa keskustella. Liike on aloittanut toimintansa jo 50-luvulla, tarkkaa lukua emme saaneet. Liikkeen aloittanut Toni, joka on tällä hetkellä 72-vuotias, luopui vuosi sitten liikkeestään ja nyt liikettä johtaa siellä pitkäaikaisesti työskennellyt henkilö. Liike on niin perinteinen, ettei siltä löydy edes nettisivua.







Kävimme myös katsomassa suurta kampaamoa, jonka nimi on Hair F/X. Se on ollut toiminnassa vuodesta 1997, eli on pitkän linjan kampaamo. Kampaamossa oli todella monta työtuolia ja asiakkaita liikkeeseen mahtuu paljon. Tällä hetkellä liikkeessä työskentelee 16 kampaajaa, sisältäen yhden parturin. Liikettä johtaa vieläkin henkilö, jonka sen ensimmäisenä aukaisi: Michael, joka työskentelee liikkeessä Master Stylistina. Liikkeessä pidettiin myös erittäin tärkeänä tuotemyyntiä ja liikkeen tuotevalikoimaa oli laajennettu ja selkeytetty noin vuosi sitten. Asiakkaalle halutaan luoda mahdollisimman monipuolinen kokemus. Hair F/X'ssä naisten hiustenleikkaus alkaa $39 ja miesten hiusten alkaen $29. Liikkeessä oli käytössä ainoastaan Redkenin tuotteet. Osoitteesta www.hairfx.ca/ löytyy lisää tietoa liikkeestä!

"Step into Hair F/X Corporation and you can’t help but feel the creative energy, inspiration and driving force of a neighborhood salon that has undoubtedly grown to become one of Winnipeg’s most prestigious destinations."



Hair F/X'llä on joka kuukausi eri kampanjat. Tämän kuun kampanja oli folioraidat.


Tässä Hair F/X'n barbershop, vasemmalla oleva tuoli oli noin 60 vuotta vanha. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti