keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Yleisesti Kanadasta

ILMASTO - Kun tulimme Kanadaan oli täällä lähes yhtä kylmä kuin Suomessa, lunta ei enää onneksi ollut. Kuukaudessa ilma on lämmennyt todella paljon ja perjantaiksi onkin luvattu 29 astetta lämmintä. Paloinkin jo auringossa kerran. Kanadassa on myös neljä vuodenaikaa kuten Suomessa, mutta vuodenajat tuntuvat olevat voimakkaampia. Talvisin saattaa helposti olla tuulen takia -40 astetta ja kesällä +35 astetta ei ole epätavallista. Winnipeg on myös Kanadan tuulisin paikka.



MILJÖÖ - Syy, miksi Kanada on niin tuulinen, on se että se on hyvin tasaista maata: preeriaa. Täältä ei löydy kumpuja eikä mäkiä. Talot täällä rakennetaan todella lähelle toisiaan, metri pitää olla väliä. Myös suurin osa virastoista ja muista rakennuksista muistuttavat laatikkoa. Winnipeg ei siis arkkitehtuurisesti välttämättä ole kauhean kaunis kaupunki. Downtownista onneksi löytyy sentään hieman kirkkoja ja muita kauniita rakennuksia. 





AIKAERO - Aikaero Suomeen nähtynä Winnipegissä on -8h. Winnipeg sijaitsee aikavyöhykkeellä UTC-6. 

IHMISET - Winnipeg on asukasluvultaan yhtä suuri kuin Helsinki. Täällä on noin 700 000 asukasta. Keskimäärin ihmiset ovat täällä todella ystävällisiä. Toisia autetaan ja ollaan todella kohteliaita. 

RAHA - Yksi euro on 1,48 CAD, joten jos rahaa vaikka vaihtaa 500e saa noin 700CAD. Hintataso on ihanasta kurssista huolimatta melkein joka paikassa sama kuin Suomessa. Esimerkiksi melkein kaikki vaatteet ovat saman hintaisia kuin Suomessa. Muutenkin kaupoissa esillä olevat hinnat ovat verottomia eli jos esimerkiksi paita maksaa $10 tulee sen hinnaksi noin $12.

RUOKA - Ruoka täällä Kanadassa on todella monipuolista laajan kulttuurin vuoksi. Meidän hostperheessä syödään todella paljon filippiiniläistä ruokaa, koska he ovat sieltä kotoisin. Muutenkin kasvisruokavalikoima on suuri, sillä Winnipegissä on paljon muslimeja. Osittain ruoka on todella epäterveellistä, täällä syödään paljon uppopaistettuja ruokia ja paljon jälkiruokia. Kaiken kaikkiaan ruoka on hyvää, mutta epäterveellistä, suomalaisena jään kaipaamaan ruisleipää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti